Margulies Perruzzi was engaged to consolidate this client’s space from two floors to one, designing a more collaborative, team environment. The reconfiguration eliminated a communicating stair between floors 13 and 14 and created adequate space on floor 14 so that the client was able to sub-lease the lower floor. A large conference room opposite the main entrance was reconfigured into a new reception and waiting area.

The design team repurposed the infilled stair space, adjacent conference room, and two cubicle areas into an open collaboration space, a conference room, an all-hands meeting area, and large pantry. Striking red accent walls are an ode to the former large, curved glass stairway which provided access between the two floors. The renovation also created five meeting/huddle rooms, five offices, and two large conference rooms.

The elevator lobby was upgraded with textured panels, reflective ceilings, and linear LED lighting welcoming staff and guests to the new vibrant reception that celebrates views of Boston Harbor and seaport district. To update the office aesthetic, MP applied a new refreshed paint palette, new carpet, and wood tone LVT throughout. The renovation allowed for a contemporary and inspiring workspace for employees.

For reasons of confidentiality, we cannot disclose any of the details of Margulies Perruzzi’s designs for the variety of defense research and development clients for whom we have worked over the past fifteen years. Some of those companies include:

Projects for these companies have included many different types of Sensitive Compartmented Information Facility (SCIF) spaces, engineering labs, rapid prototyping, manufacturing, clean rooms, electronics research labs, administrative spaces, training and conference facilities, and infrastructure upgrades. Many of these include complex security arrangements as well as integrating new technologies and testing applications. We have also helped masterplan several company’s campuses for more efficient facility use and for expansion.

Our design process has taken advantage of our experience with LEAN design methodologies, in conjunction with cGMP and ISO certifications.

In addition to being familiar with the operating requirements of consultants to defense contractors, our firm has adopted the necessary internal security protocols and network systems to allow us to meet the stringent standards outlined by each of these clients.

Teleflex is a global provider of medical devices used in critical care and surgery. Margulies Perruzzi was asked to design a building expansion consisting of an additional 12,000 square feet of new manufacturing space that would house an extrusion/drying tower comprising 70 feet in height and space for process manufacturing for annealing, etching and separation of medical grade tubing.

Due to the complexity of this project, Margulies Perruzzi worked closely with structural and MEP/FP consultants to keep this very busy three-shift manufacturing plant active and online without unexpected shutdowns or disruptions to daily productivity.

Award-Winner

Corenet New England Awards of Excellence | New Building Project of the Year

Ken’s Foods is the well-known manufacturer of “wet-spices”. Margulies Perruzzi has designed a variety of projects for their Marlborough headquarters. The first was a 20,000 square foot addition containing a new main entry for the facility, demonstration kitchens, marketing areas, and administrative office space. In addition to the new structure, an additional 20,000 square feet of existing office space was renovated to integrate the existing space seamlessly with the new construction.

Margulies Perruzzi has also designed an automated warehouse, featuring a custom-designed racking and stocking system.

When Boston Scientific decided to transform this underutilized and dated building overlooking the Neponset River in Quincy, they engaged MP to transform it into a state-of-the-art shipping and distribution center. The facility is complete with office and conference spaces, a full suite of corporate amenities, including a fitness center, full-service corporate café, and an expansive roof deck overlooking the river and with stunning views to downtown Boston. The dated building exterior was replaced with sleek, energy-efficient metal panel and ribbon window.

The distribution center has been carefully configured to support their specific lines and processes. The center, which operates 24 hours a day, connects the leading medical device manufacturer to their clients worldwide.

“As worldwide demand for medical devices grows, the expansion and modernization of our global logistics center is an important milestone,” said Paul Donhauser, vice president of global real estate, facilities operations, and environment, health, and safety at Boston Scientific. “This modern and energy-efficient building is part of a multi-phased approach to bring our global facilities in line with the company’s evolution and business goals. Since collaborating on the design and workplace strategy of our new global headquarters in Marlborough, MP has been a vital partner in evaluating real estate choices and advising our global real estate and facilities team.”