United Way of Massachusetts Bay

A major community organization relocates and embraces new workplace concepts.

Location

Boston, MA

Project Size

10,000 SF

About this Project

This relocation is the result of United Way’s reimagining how to best utilize their downtown location. With so many staff working off site at events or mostly at client locations, United Way decided to relocate to a smaller, more compact suite at 9 Channel Center. United Way partnered with Margulies Perruzzi to design a workspace that would transition the organization from assigned seating to free address, while also making the new suite more efficient.

A large conference space was designed with a moveable wall to allow the space to be used for multiple functions. It can be used as meeting space, as a large workspace for assembling member material packages, or it can be opened for use as a larger space for all-hands meetings. Compact storage is also provided nearby to streamline material assembly.

Any existing construction was retained and reused to as great an extent possible to preserve capital. A single new workstation type is used throughout the office suite in order to enhance their use by anyone. Physical separations between workstation areas were not used in order to preserve flexibility and to enhance communication.

Huddle rooms are provided in quantities to reduce conversation in the free address areas, thereby reducing annoying crosstalk. Open space with moveable furniture is also provided that can be used for meetings or for multiple activities where flexibility is important.