Pegasystems

A new workplace strategy for a tech company’s global headquarters

Location

Cambridge, MA

Project Size

45,000 SF

About this Project

MP developed and executed a new workplace strategy for Pegasystems Headquarters. The 4th floor expansion was part of a multi-phase construction project allowing Pega to pilot a new way of working and the creation of a technology-enriched Executive Briefing Center as well as a new Boardroom and Reception area. The design for the 4th floor fit-out addresses Pega’s desire to shift their workforce to an agile work environment to better support the way their employees work. Multiple work points were deployed that supported quiet, focused, individual, social, and team-work. Wellness features were incorporated which include vegetation, organic design elements, access to an outdoor patio, sit/stand desking, a Scandinavian color palette, and the use of natural woods. Both digital and analog collaboration tools can be found throughout the workspace improving their employee’s ability to collaborate from anywhere, as well as stay attuned with events throughout the Pega network of offices.