101 Station Drive

An open, day-lit lobby brings the outdoors inside – just one way this repositioning appeals to new tenants.

Location

Westwood, MA

Project Size

200,000 SF

About this Project

Margulies Perruzzi was asked by National Development to reposition this existing building to attract new tenants and to raise its profile in the marketplace. A new open, day-lit lobby features a new glass curtain wall located on the outer building face for better visibility. A new entrance plaza allows for outside dining and casual seating. New food options and a fitness area provide upgraded amenities to building tenants and visitors.

With the MBTA University Station across the street and a new retail development going in next door, the MP team worked together with National Development and the Town of Westwood to first develop the name/address of the building, and then to create the building’s logo.

Inside, MP created a double-sided custom mural that visually enlivens the lobby while dividing the café from the adjoining fitness center. The mural evokes the surrounding transportation options, subtly underscoring a key selling feature for the building owners to present to potential tenants.

The outside also comes inside, as the lobby features casual seating arrangements along with interior “living” walls of live plants and a low planter separating the entry and café. While the building had remained vacant for years prior to the renovation, it was fully leased within one year of the project’s completion.