Hobbs Brook Medical Building

This brand new building boasts duel spaces for both Hobbs Brook Management and a medical office tenant.

Margulies Perruzzi Architects recently completed the design of a new 160,000-square-foot office building in Norwood, MA. This class A office building is LEED-Gold certified and provides new office space for Hobbs Brook as well as facilities for a medical office building tenant. Conveniently located on Route 1, the building will help to create a Hobbs Brook campus, allowing employees direct access to training facilities and other amenities in existing company buildings nearby. The building has four floors and includes a cafeteria and fitness center.

The building was designed with a central core that was split in two with a demising wall (half of the core slated for use by the tenant, half by Hobbs Brook); the intent being that it could easily become one core again in the future should the building be converted to single tenancy. There are three distinct main entries to the building, a covered front drop off for patients, a primary entry for Hobbs Brook, and an entry from the back parking lot for the tenant’s employees. In addition, one of the primary exit stairs, shared between Hobbs Brook and the tenant, was located at the front of the building and made it into a dramatic feature stair visible from the exterior.

MPA worked closely with the medical office building tenant throughout the process and was able to incorporate unique programmatic elements (such as an MRI dock), seamlessly into the design. A basement was added during the construction documentation process when it was determined that the difference in elevation between level one and the required footing depth meant that it made economic sense to do so.