Nitsch Engineering

The heart of the new workplace is the main training space, which doubles as the office pantry and social space.

Nitsch Engineering’s award-winning civil engineering firm has worked with countless architects, so we were honored when they retained MPA to design their new office space. Their previous space at 186 Lincoln Street was spread over three floors and failed to reflect their values: advocacy for sustainable site design and a creative, collaborative culture. MPA designed their new space at Two Center Plaza to enhance teamwork, allow for easy team realignments, and serve as a welcoming environment for clients, partners and staff alike.

The design strategy created two zones:

(1) The public zone sits at the front of the suite for reception and meeting spaces. It includes conference and training spaces supporting Nitsch’s ongoing client events, all of which are enabled with audio visual technology. The main training space doubles as the primary office pantry, melding the social hub of the firm with its primary training venue.
(2) In the private work zone, MPA pushed all private offices away from the window line in order to provide natural light to the workstation environment. Private offices feature all glass fronts to enhance collaboration with staff and to allow in natural light, and workstation partitions were kept low. This setup allows natural light deep into the suite interior.